Souvignier gris & Solaris Blend

Ontdek de perfecte balans in onze blend van Souvignier Gris en Solaris druiven. Deze verfijnde wijn combineert de frisse complexiteit van Souvignier Gris met de rijke, volle body van Solaris. Het resultaat is een expressieve en veelzijdige wijn die ideaal is voor diverse culinaire combinaties.

Kenmerken van de Druif

Souvignier Gris
De Souvignier Gris druif is een relatief nieuwe en intrigerende variëteit, bekend om zijn hoge resistentie tegen ziektes en zijn uitzonderlijke aroma’s. Deze druif, een kruising tussen Sauvignon Blanc en andere resistente rassen, gedijt goed in gematigde klimaten. Souvignier Gris levert wijnen met een prachtige licht gouden kleur en verfijnde smaken van citrusvruchten, perziken en subtiele bloemige tonen. Deze druif voegt frisheid en complexiteit toe aan de blend, met een aangename zuurgraad en een elegante afwerking.

Solaris
De Solaris druif is een veelzijdige en vroegrijpende variëteit, gewaardeerd om zijn sterke weerstand tegen ziekten en zijn hoge suikergehalte. Deze druif produceert wijnen met een heldere, gouden kleur en een verleidelijk aroma van tropisch fruit zoals ananas, mango en hints van muskaat. Solaris biedt een volle, rijke body met een zachte en ronde structuur, wat resulteert in een wijn die zowel vol als toegankelijk is.

Smaakprofiel en Wijntypes

De combinatie van Souvignier Gris en Solaris druiven resulteert in een verfijnde en expressieve blend. De frisse en complexe eigenschappen van de Souvignier Gris worden prachtig aangevuld door de rijke en volle karakteristieken van de Solaris. Het resultaat is een wijn met een schitterende gouden kleur en een veelzijdig smaakprofiel dat zowel verfrissend als vol is. Deze blend biedt een uitstekende drinkervaring, met lagen van citrus- en tropische vruchten, subtiele bloemige nuances en een lange, verfijnde afdronk.

Aanbevolen Eetcombinaties

Deze blend past perfect bij een breed scala aan gerechten. Probeer het met zeevruchten zoals gegrilde garnalen of kreeft, of geniet ervan naast een lichte kip- of kalkoenschotel. De wijn combineert ook uitstekend met zachte kazen zoals brie of camembert. Voor een vegetarische optie, overweeg een gerecht met gegrilde groenten of een frisse salade met geitenkaas en noten.

Onze Souvignier Gris & Solaris blend biedt een voortreffelijke balans van frisheid en rijkdom, ideaal voor diverse culinaire combinaties. Met zijn veelzijdige smaakprofiel en aanbevolen eetcombinaties is deze blend een waardevolle aanvulling op elke wijncollectie.